Graag deel ik mijn kennis met jou.
Kennis over mijn werkwijze, mijn visie op het (werkende) leven, over loopbaan, talent- en potentieel ontwikkeling, over burn-out en stressklachten, duurzame inzetbaarheid, enz.. Maar ik deel ook graag de dingen die mij inspireren, waarmee ik jou weer hoop te inspireren!
Hoe vermijd je “het schaap met de vijf poten” in jouw vacaturetekst?
Het is aan de orde van de dag: de schaarste op de arbeidsmarkt. Toch zie ik vacatureteksten die ik 3 keer moet lezen. Typisch het schaap met de vijf poten. Hoe kun je dit nu voorkomen?
“Hoe was je vakantie?”
Vakantietijd. Een periode van rust, bezinning, opladen. Mijn vakantie was heerlijk, ik heb me weer diep verbonden met mijn levensmissie. Maar hoe is dat nu voor jou, nu je weer aan het werk bent?
En opeens solliciteerde ik…
Enkele weken geleden kwamen er wat lijntjes samen en opeens solliciteerde ik. Dit leverde bijzondere nieuwe inzichten op!
Durf je te vragen om een coachtraject?
Het blijft spannend, te moeten erkennen dat het op dit moment niet zo goed met je gaat of dat er iets wringt. Iets wat aandacht nodig heeft. Of dat je behoefte hebt aan persoonlijke ontwikkeling, omdat je voelt dat je stagneert in plaats van leert.
Waarom we nog steeds voor opleidingen en beroepen kiezen die niet bij ons passen en wat de gevolgen hiervan zijn
Wel eens getwijfeld aan je studiekeuze? Niet gek! Vaak maken we onze keuze op basis van de verkeerde argumenten.
7 signalen van een (beginnende) burn-out
Wil jij ervoor zorgen dat jij je niet meer laat leven, maar zelf weer de regie pakt? Hoe pak je dat aan? Vraag je om hulp of kun je bijsturen?
Leid jij je leven of laat je je leven?
Wil jij ervoor zorgen dat jij je niet meer laat leven, maar zelf weer de regie pakt? Hoe pak je dat aan? Vraag je om hulp of kun je bijsturen?
De 5 stappen die ervoor zorgen dat je een sterk team ontwikkelt……
Mensen werken beter als ze gelukkig zijn met hun werk. Het is daarom als leidinggevende belangrijk dat iedereen in zijn kracht werkt en talenten benut. Ik neem je mee in 5 stappen naar een sterk team.
5 redenen waarom een KernTalentenanalyse voor iedereen een goed instrument is
Vaak trekken mensen pas aan de bel als het echt niet goed met ze gaat. Maar er zijn genoeg redenen om preventief uit te zoeken wat jouw talenten zijn. Een KernTanlentenanalyse is hier een uitstekend middel voor.
De belangrijkste verschillen tussen een beroepskeuzetest en KernTalentenanalyse
Een beroepskeuzetest heb je misschien al vaker voorbij zien komen een KernTalentenanalyse misschien niet. Dat is misschien ook niet een middel waar je snel op uitkomt, maar wat wel een goed middel kan zijn. Welke van deze voor jouw situatie het meest passend is, dat vertel ik je!
“Mensen die geen fouten maken werken niet”
We zijn vaak bang om fouten te maken. Dit is eigenlijk niet nodig. Waarom mensen toch bang zijn om fouten te maken en wat zinvolle adviezen zijn, vertel ik je.
Vijf manieren om conflictsituaties te voorkomen
Niemand zit te wachten op een conflictsituatie. Hoe kun je hier als HR-manager mee omgaan? Wat pak je een beginnend conflict aan? Ik help jou op weg!
Moet ik waar ik niet goed in ben uit de weg gaan?
Vaardigheden ontwikkelen of vermijden als je ergens niet goed in bent? Dat is de vraag. Waar moet je voor kiezen en waarom? Lees snel verder!
De stress mindset
In dit artikel leer ik je meer over de stress mindset. Ik leg uit dat je stress kunt inzetten om jouw doelen te behalen.
Vijf manieren om uitval door stress/burn-out klachten te voorkomen
In dit artikel ga ik in op 5 manieren om uitval door stress/burn-out klachten te voorkomen. Aan de hand van concrete tips kan jij aan de slag voor jouw bedrijf.
Hoe jij kan gaan voor betere concentratie
Concentratieproblemen: wie heeft er nu geen last van! Het is vooral van belang om hier op de juiste manier mee om te gaan. En daar kan ik je alles over vertellen.
Wat betekende 2021 tot nu toe voor mij?
Dit artikel gaat over mijn 2021 tot nu toe. Een mooi, intensief en inspirerend jaar tot nu toe!
Een gesprek in de telefoonwinkel
Over een man die niet goed op zijn plek zat, zijn hart volgde, zijn verlies nam en uiteindelijk helemaal op zijn plek terecht kwam.
Hoe ga ik om met mijn eigen patronen?
Ik kan wel heel hard roepen hoe anderen moeten omgaan met negatieve patronen. Maar hoe ga ik daar zelf om met bijvoorbeeld mijn vluchtgedrag?
‘Waar ben ik nu eigenlijk goed in?’
Het is zo belangrijk om te weten wie je bent en waar je talenten liggen. Als jij het al niet weet, hoe moeten anderen het dan weten?
Jobcrafting: een concrete oefening om je werk weer passend te maken
In dit artikel bied ik een concrete oefening om te onderzoeken (jobcrafting) of en hoe je jouw werk weer passend kunt maken. Je gebruikt je eigen zelfkennis om aanpassingen te doen in jouw takenpakket om weer een betere balans te krijgen.
Het overlijden van mijn vader
Vandaag leven we precies een maand zonder mijn vader. Ik blik terug op een intensieve periode; hoe was mijn gedrag? Wat waren mijn gedachten? Welke emoties overheersten er? Lukt het om lief voor mezelf te zijn?
Het verhaal van de ‘waardeloze’ auto
Mensen komen tot hun recht in omgevingen die bij hen passen. Dit verhaal over de ‘waardeloze’ auto schetst dat op een mooie, metaforische manier.
Een pleidooi voor perfectionisme
Een radicaal andere kijk op perfectionisme: perfectionisme als zegen in plaats van vloek.
De KernTalenten-methode: 7 redenen waarom een leidinggevende of HR-Manager deze krachtige methode zo snel mogelijk moet integreren
In dit artikel presenteer ik 7 krachtige argumenten over hoe en waarom de KernTalenten-methode jou als HR-manager of leidinggevende sterker maakt.
De eerste symptomen van overspannen zijn na je vakantie
Als het goed is heb je je batterij weer helemaal op kunnen laden tijdens de vakantie. Maar wat als dit onvoldoende gebeurd is? Wat als je terug bent gekomen op je werk en je begint zonder die volle batterij?
Wie hard werkt, moet hard uitrusten
Wie hard werkt, moet hard ontspannen. Vijf tips voor échte ontspanning op je vakantie.
Eind-de-lijk vakantie… en dan word je ziek
Ongeveer 3% van de Nederlanders ervaart tijdens de vakantie of op andere vrije dagen gezondheidsklachten als vage pijnen, overmatige vermoeidheid, misselijkheid, koorts of griepachtige verschijnselen.
Aandacht voor overspannen zijn: een zelftest
Zelftest ‘mate van overspannen zijn’: aandacht voor signalen die je beter niet kunt negeren
Nederland komt langzaam weer in beweging. Wat doe jij?
Nederland komt na twee maanden van intensieve maatregelen weer langzaam weer in beweging. Wat doe jij?
Moederdag: de hemel of de hel?
Aanstaande zondag is het Moederdag: een dag die altijd allerlei gevoelens en emoties oproept – zowel bij de moeders als bij vaders en hun kinderen.
In dit artikel vertel ik je hoe dit werkt.
Tijd voor bezinning, terwijl we op adem komen
We hebben ineens tijd voor bezinning en reflectie. Maar hoe doe je dat: ‘bezinnen’ en ‘reflecteren’?
Omgaan met veranderingen: voorkom overspannenheid
Als je leven in een keer ‘op zijn kop’ staat, dan is deze situatie een mogelijke stressbron. In dit artikel geef ik je tips hoe hiermee om te gaan: om overspannenheid – of erger – als gevolg van deze stress te voorkomen.
De KernTalenten methode: waarom dit een krachtig kader is van mijn traject
Mensen komen bij mij met diverse vragen en klachten. Een aantal is aan het eind van zijn of haar latijn en heeft zich ziek moeten melden. Anderen hebben klachten of symptomen die in de richting gaan van langdurende stress, overspannenheid of een beginnende burn-out....
Hoe bouwt een burn-out zich op?
Kun je zomaar in een burn-out belanden? Dat is een vraag die mij vaak gesteld wordt. In dit artikel laat ik je zien hoe je kunt veranderen van iemand die met plezier en enthousiasme werkt, naar een medewerker die in een burn-out belandt. Ik neem je mee in de weg naar...
Heb ik een burn-out?
Het gaat niet goed met je. Je maakt je zorgen. Maar wat speelt er precies? Heb je misschien een (beginnende) burn-out? Als je op het Internet rondstruint tuimelt de ene mening over de andere. Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn...