Het gezicht achter De Talentenexpert

HALLO, IK BEN MARIANNE BACKX
Ik bied medewerkers een tool om hun unieke talenten te ontdekken en een werkwijze om deze talenten optimaal in te zetten

Voor wie zet ik me in

Ik ben Marianne Backx, de vrouw die TalentenExpert heeft opgericht en die met haar bedrijf jou als werknemer of ondernemer helpt om in jouw kracht te gaan staan, te gaan werken vanuit jouw KernTalenten en daarmee te gaan floreren in jouw organisatie.

Werkgevers, casemanagers van arbodiensten en bedrijfsartsen help ik om de mentale problemen van zieke medewerkers op te lossen en daarmee de weg vrij te maken voor een snel en duurzaam herstel. Conflictsituaties lossen op of worden voorkomen. Grondig zelfinzicht geeft zicht op het eigen aandeel in het geheel en biedt ruimte voor oplossingen.

Waarmee help ik jou

Met jou als medewerker of als ondernemer zoom ik in op de problemen die je momenteel ervaart en die je op wilt lossen. Daarna analyseer ik, samen met jou, jouw KernTalenten. We brengen jouw vragen en jouw KernTalenten bij elkaar. Door inzet van jouw sterke KernTalenten ben of word je van grote waarde en daarmee wil je werken. Je krijgt en houdt energie.

Dit geeft jou als werknemer of ondernemer heel veel houvast. Gedurende jouw hele leven. En jouw werkgever? Als jij werkt vanuit jouw KernTalenten, dan werk je met flow en passie, je floreert. Jouw werkgever merkt dit en ziet dit. Jij levert een enorme bijdrage.

If you’ve got a talent, protect it.” – Jim Carey

Wat zijn mijn (Kern)Talenten?

 • Ik leef me zeer goed in in jouw situatie
 • Ik zie altijd mogelijkheden om mentale problemen op te lossen
 • Omgaan met mensen geeft mij energie
 • Ik werk graag samen, om met elkaar naar iets toe te werken en schakel in de ketting te zijn.
 • Ik houd het proces goed in de gaten en ben daar precies in, zodat jij stap voor stap kunt werken aan het oplossen van jouw problemen
 • Resultaatgericht: de begeleiding moet jou en jouw organisatie een resultaat opleveren waar jullie beiden mee verder kunnen.
 • Ik wil goed zijn in wat ik doe en blijf me ontwikkelen op mijn vakgebied als coach en als KernTalentenanalist.
 • Ik stel vragen en oordeel niet. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jou: wie jij bent en wat er speelt
 • Mijn kennis in organisaties is breed. Ik heb veel levens- en werkervaring. Samen met mijn sterke inlevingsvermogen en communicatieve vaardigheden zorgt dit ervoor dat ik snel een beeld heb van jouw situatie. En jij ook. Want ik geef terug wat ik zie en hoor. Ik zet de zaken letterlijk voor jou op een rijtje. Zodat alles voor jou helder wordt en jij ermee aan het werk kunt.
 • Transpositie empathie
 • Mentale creativiteit
 • Teamplay in los verband
 • Strategisch inzicht

“Everyone has talent. What’s rare is the courage to follow it to the dark places where it leads.” – Erica Jong

Visie, waarden en werkwijze

‘Niet goed in je vel zitten’, tegenslag ervaren, zorgen hebben, het hoort bij het leven. Meestal heb je genoeg veerkracht om hiermee om te gaan.

Maar er zijn situaties waarin je merkt dat je er geen zin meer in hebt, dat alles teveel is, dat niets meer lukt, dat je constant stress ervaart, dat je overweegt om je ziek te melden of dat ook daadwerkelijk moet doen, omdat het echt niet meer gaat. Misschien ben je al ver over je grenzen gegaan, zonder dat je het doorhad. Maar wat is er aan de hand? Hoe komt het dat ik ‘ineens’ de energie niet meer heb? Waarom lukt iets ineens niet meer wat altijd goed ging? Waarom kan ik geen bergen meer verzetten?  Waarom vind ik mijn werk niet meer leuk?

Jouw organisatie of afdeling is in verandering. Fusie, overname, andere leiding, er worden andere dingen van jou verwacht. Jouw persoonlijke motivatie neemt af. Je geeft minder dan je gewend was. En voor je het doorhebt, neemt jouw energie niveau af. Maar waarom? Hoe kan dat? Het werk op zich is toch hetzelfde gebleven en vind je leuk?

 

Het ondernemen valt je zwaar. Je ervaart geen flow of passie meer. Dat had je je anders voorgesteld toen je ondernemer werd. Jij en jouw bedrijf lijden eronder. Wat speelt er?

Dit zijn de mentale puzzels waarin je helemaal vast kunt lopen. Dan is begeleiding heel erg welkom. Mijn manier van begeleiden geeft jou de ruimte om de vragen hardop te stellen en je krijgt de inzichten om zelf de antwoorden te geven. En ik help je om de stappen die nodig zijn ook daadwerkelijk te zetten. Zodat je weer plezier en energie krijgt in het werken of te ondernemen. Je leert te werken en te leven met inzet van jouw KernTalenten. Je gaat ervaren hoe belangrijk het voor jou en jouw organisatie is om deze te gebruiken. Jij komt tot bloei en levert een grote bijdrage. Vanuit jouw kern, vanuit wie jij als persoon van nature bent en waaraan jij behoefte hebt. Jouw persoonlijke energiegevers krijgen alle aandacht, voor energievreters zoek je oplossingen.

Passie, flow, plezier ervaren in je werk én een grote bijdrage leveren aan jouw organisatie? Dat is voor iedereen mogelijk! Daar zet ik mij als talentencoach voor in vanuit TalentenExpert.

Marianne Backx

Gegevens

KvK - 58035788

IBAN - NL25KNAB0256912491

BTW - NL168933421B01

Privacyverklaring