Hoe in 3 stappen de niet-functionerende, (bijna) zieke medewerker weer snel, effectief en volwaardig inzetbaar is

Eerste stap gesprek – gratis

Wil jij, als werkgever (HR en/ of leidinggevende), casemanager, bedrijfsarts gerust zijn dat de begeleiding die jij inzet jouw (dreigend) zieke medewerker écht kan helpen? Wil jij een duurzame oplossing voor de medewerker en de organisatie? Meld je dan aan via het formulier voor het ‘Eerste stap gesprek’

Praktisch

In dit gesprek gaan wij in op de situatie van de niet-functionerende of (bijna) zieke medewerker in jouw organisatie. We bespreken waar hij tegenaan loopt, wat jij ervaart en wat jij denkt dat hij en/of jij nodig hebben en we kijken of ik jou/ jouw medewerker verder kan helpen.

In dit gesprek ga je leren

  • Wat de dieperliggende oorzaak kan zijn van het niet-functioneren van je medewerker
  • Wat de drie belangrijke stappen zijn die nodig zijn voor een duurzame oplossing
  • Wat nodig is om soortgelijke situaties in de toekomst eerder te signaleren en mogelijk te voorkomen

Wat levert het gesprek je op?

  • Je hebt inzicht in de mogelijkheden om de situatie van een niet-functionerende medewerker in korte tijd om te buigen en deze medewerker duurzaam terug in zijn kracht te brengen. Daarmee wordt hij voor jouw organisatie een duurzaam goed functionerende medewerker die werkt met plezier én energie én hij levert een belangrijke bijdrage aan het bedrijfsresultaat.
  • Je krijgt een effectieve interventie aangeboden waardoor je niet verder hoeft te zoeken naar begeleiding bij langdurig zieke medewerkers of medewerkers die ziek dreigen te worden door oververmoeidheid, overspannenheid of burn-out. Hiermee bespaar je geld, tijd en energie voor jouw organisatie.
  • Je hebt de kans om het probleem van de medewerker en de organisatie op te lossen door een gefundeerde methode in te zetten. Bij deze methode wordt gewerkt aan een grondige kennis van het potentieel en de behoeftes van de medewerker, vanuit wie hij in de kern is. Met deze zelfkennis gaat hij vervolgens aan het werk om zijn situatie op te lossen en duurzaam ‘ terug in zijn kracht te komen’.

Wat is de werkvisie van Marianne?

Het ‘Eerste stap gesprek’ kan het verschil maken tussen medewerkers die dreigen te verzuimen of langdurig uit (gaan) vallen en medewerkers die vanuit grondig zelfinzicht duurzaam bijdragen aan het behalen van de bedrijfsresultaten.

Neem contact met mij op

3 + 12 =

Marianne Backx

Gegevens

KvK - 58035788

IBAN - NL25KNAB0256912491

BTW - NL168933421B01

Privacyverklaring