Anna van den Berg

Leeftijd: 48

Huidig Beroep: Teamcoördinator

Relatie: Gehuwd, moeder van 3 kinderen

Kerntalenten: Creatief, sociaal, empathisch, behoefte aan organiseren, competitief, strategisch, houdt van leren en is nieuwsgierig, flexibel, treedt graag naar buiten

Situatie

Anna werkt als teamcoördinator bij een organisatie die zich inzet voor het middelbaar beroepsonderwijs. Toen Anna mij voor het eerst sprak was zij moe. Haar stressklachten zorgden ervoor dat ze zich niet goed voelde. Ze sliep niet goed en werkte te hard om alles gedaan te krijgen. Door alles wat zich aandiende, werd ze onrustig en werd ze grotendeels geleefd. Het maakte dat ze weinig regie had over haar werk en niet de dingen deed waar ze energie van kreeg. Ook waren er spanningen binnen het team. Met één van haar teamleden liep de samenwerking ronduit stroef. 

Problemen

Ze wilde zich weer gelukkig en vrij voelen in haar werk en wilde hier hulp bij. Of ze dit werk wilde blijven doen, was voor haar geen zekerheid. Het was voor haar belangrijk om haar workload zelf te kunnen managen. Ze voelde zich ook tekortschieten. ‘Waarom kan ik dit voor mezelf niet oplossen?’ vroeg ze zich af. 

“Waarom kan ik deze problemen niet zelf oplossen?”

Samen aan het werk, ons plan uitvoeren

Haar werkgever was bereid te investeren in de begeleiding en ging akkoord met de offerte. We zijn gestart met de KernTalentenanalyse. Anna bleek een veelzijdige vrouw te zijn. Zo ontzettend veel sterke KernTalenten! Die vragen wél allemaal om aandacht. Gedurende het traject ging ze zien wat voor een enorme potentie zij had. Dit potentieel hebben we ingezet om stap voor stap de problemen te ontrafelen en op te lossen waar ze in de dagelijkse praktijk tegenaan liep. Op deze manier leerde ze haar eigen talenten beter kennen en toepassen. Wat een verdieping van haar zelfkennis liet ze zien! Ze heeft nu helder op haar netvlies wie ze is en wat ze wil betekenen in haar werk en in haar leven. 

Anna: “Het traject bij Marianne heeft me bewust gemaakt van mijn veelzijdigheid en mogelijkheden. Ik heb geleerd om bewustere keuzes te maken en duidelijker aan te geven waar ik van ben en waar ik niet of minder van ben, zowel qua werk als in mijn privé omgeving. Ik ervaar meer rust en kan beter plannen en voel mijn toegevoegde waarde in de gesprekken met collega’s en relaties. Marianne heeft een positieve benadering en haar aandacht voelt oprecht en betrokken. Dankzij dit traject laat ik me meer zien en horen en maak ik keuzes waar ik zelf blij van word. Bedankt voor je tijd en aandacht Marianne!”

Het succes

Inmiddels ervaart Anna veel meer eigen regie en heeft meer invloed op hoe de dag verloopt. Ze krijgt vaker gedaan wat ze zich heeft voorgenomen. Als er problemen zijn in haar team – en die zijn er natuurlijk – dan is er een groot verschil met vroeger: ze gaat in de actiestand, máár ze gaat niet meer alle gaten dichten. Met haar creativiteit, empathie en sociale Kerntalenten inspireert ze collega’s. Deze gebruikt ze om haar team te begeleiden, iedereen ruimte en aandacht te geven, goed te luisteren en het team te verbinden. Daarbij vindt ze het leuk om nieuwe dingen te leren en uit te proberen. Het team vindt ook dat Anna hen goed begeleidt. Ze durft nu zichzelf te zijn in de organisatie, brengt mensen in beweging en durft duidelijk te zijn in haar feedback. Ook als een samenwerkingsrelatie niet positief of inspirerend voor haar is. Ze heeft dus haar leiderschap verstevigd! Op een manier die ten dienste staat van haar team én de organisatie. Dit maakte dat ze zich binnen haar baan kon ontwikkelen en een baanswitch niet nodig was. Ook privé durft ze nieuwe wegen in te slaan, nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe creativiteit aan te boren, nieuwe initiatieven te nemen, mensen te stimuleren. 

“Na de vakantie had mijn man geen zin in de maandag, ik wel!”

Aantekening: deze casus is volledig waarheidsgetrouw beschreven. Desalniettemin bescherm ik graag de identiteit van mijn cliënten. Ik wil graag dat iedereen zich helemaal veilig voelt bij mij, om zo toe te werken naar het beste resultaat. De naam én de foto zijn daarom niet echt.