Berry Ouweland

Leeftijd: 29

Huidig Beroep: Projectleider

Relatie: Single

Kerntalenten: Manager, teamplayer, praktisch, actiegericht

Situatie

Berry was nog geen dertig toen hij bij mij kwam. Hij hield ontzettend van zijn werk, was als afdelingshoofd in een supermarkt altijd bezig op de winkelvloer. Organiseren, regelen, bestellen, aansturen van de medewerkers, klanten te woord staan. Maar het liep niet meer. Hij werd gepasseerd toen een hogere functie vacant kwam, terwijl hij zijn ziel en zaligheid had gelegd in zijn werk. Alles kwam altijd voor elkaar, dankzij zijn inzet en overzicht.

Wat moest hij doen?

Werkwijze

Hij is heel actiegericht. Een echte teamplayer. Met anderen een resultaat halen geeft hem veel energie. Laat organiseren maar aan hem over: zowel op hoofdlijnen als in detail.

Hij besloot aan het werk te gaan bij een ander bedrijf. We hebben de nieuwe werkzaamheden besproken en hij was er zich bewust van dat het werk waarmee hij zou beginnen, niet het ideale werk was voor de lange termijn. Omdat hij hierbij zijn sterke KernTalenten onvoldoende aan zou kunnen spreken. 

Wat had hij het zwaar in het begin.  De voorspelling kwam uit. Hij miste de dynamiek, hij was geen spin in het web meer. Geen klantcontact, geen regelwerk. Hij zat de hele dag achter zijn bureau om te tekenen. Gelukkig houdt hij van details en leert hij snel in de praktijk. Dat was hard nodig, want de branche en de werkzaamheden waren compleet anders dan zijn vorige baan. Hij kreeg zijn werkzaamheden snel onder de knie en al snel begon hij het grotere geheel te zien. Inmiddels is hij volop aan het regelen en organiseren als projectleider en krijgt hij hier enorm veel energie van. 

Hij is weer spin in het web. Een rol die hem uitstekend past.

Resultaten

Hij is dus bewust het korte termijn ongemak aangegaan met een lange termijn doel voor ogen: werk doen wat echt bij hem past, waarbij hij zijn talenten volledig benut. Berry creëerde voor zichzelf een leven dat synchroon loopt met zijn talenten: een leven dat bruist van energie! 

Wat vindt zijn baas van hem?

“Als iemand mij verbaasd heeft, dan is het Berry. Zo snel als hij leert, zo gedreven als hij is, zo snel als hij alles oppakt en verantwoordelijkheid neemt. Zonder écht relevante vooropleiding, zonder kennis van de branche. Ik vind het geweldig.

Dát is wat er gebeurt als jouw leven synchroon loopt met jouw KernTalenten. 

Aantekening: deze casus is volledig waarheidsgetrouw beschreven. Desalniettemin bescherm ik graag de identiteit van mijn cliënten. Ik wil graag dat iedereen zich helemaal veilig voelt bij mij, om zo toe te werken naar het beste resultaat. De naam én de foto zijn daarom niet echt.