Fred Linssen

Leeftijd: 38

Huidig beroep: Consultant

Relatie: Getrouwd, twee kinderen

Schets (kern)talenten: Teamplayer, strategisch denker, manager

Situatie

Fred, een man van 38 jaar, kwam via de arbodienst bij mij. Hij zat ziek thuis. Er was sprake van een conflict: het liep niet meer. Hij ervaarde burn-out klachten toen hij  voor het eerst bij mij kwam. Hij wist dat het einde van zijn baan bij deze werkgever in zicht was. Hij zei letterlijk: “Met mijn werk was ik op dat moment daar wel klaar.”

Werkwijze

Doordat hij zijn KernTalenten leerde kennen, kwam het perspectief van iets nieuws in zicht. Hij ging zien wat het nieuwe zou moeten zijn, wat hij nodig had. Wat zijn energiegevers en zijn energievreters zijn.

Resultaten

Hij heeft zijn KernTalenten heel specifiek benoemd in zijn CV en gebruikt in zijn sollicitatiegesprekken. Hij is dus heel gericht op zoek gegaan naar werk dat bij hem past en heeft geen genoegen genomen met banen die niet goed aansloten bij zijn talenten. Hij is begonnen in zijn nieuwe baan en kan er zijn ei in kwijt.

Wat vindt hij zelf van ons coach traject?

“Toen ik bij Marianne kwam was ik met mijn werk op dat moment wel klaar. Mijn energielevel was heel laag, ik zat tegen een burn-out aan. Ik heb de gesprekken met Marianne als prettig ervaren: er was veel rust. Ik voelde snel weer zin om dingen te gaan doen, om iets te gaan ondernemen, iets op te gaan pakken. De energie kwam snel terug. De gesprekken hebben bijgedragen aan het zien van nieuw perspectief. De gesprekken hebben heel erg geholpen bij het zoeken van ‘ok, waar moet ik naar gaan kijken? Wat is het juiste voor mij?’ En dat helpt mij zeker bij de dag van vandaag en verder. 

Nu past 98 % van wat ik doe bij mijn sterke KernTalenten. Er zitten op dit moment geen werkzaamheden bij die ik gewoon niet zou moeten doen omdat ze mij energie kosten en niet bij mij passen. 

De rol die ik nu heb is als het ware voor mij gecreëerd.”

Aantekening: deze casus is volledig waarheidsgetrouw beschreven. Desalniettemin bescherm ik graag de identiteit van mijn cliënten. Ik wil graag dat iedereen zich helemaal veilig voelt bij mij, om zo toe te werken naar het beste resultaat. De naam én de foto zijn daarom niet echt.