Ineke Peeters
Leeftijd: 39
Huidig Beroep: Marketeer
Relatie: Getrouwd, jong gezin
Schets (kern)talenten: Creatief, sensitief, starten vanuit hoofdlijnen, ondernemend
Situatie
Ineke is een vrouw van 39 jaar met een jong gezin. Toen Ineke bij mij kwam, was ze eraan gewend dat ze alles kon fiksen, problemen kon oplossen. Op haar werk, voor haar gezin, voor zichzelf, voor anderen. Maar ze had het gevoel dat ze nergens meer controle over had. Privé niet en op het werk niet. Ze was met heel veel dingen bezig was, maar niet met dingen die belangrijk waren. Ze liep voortdurend tegen muren op, liep achter de feiten aan en had een kort lontje. De pieken en dalen waren enorm. Dat dingen niet meer lukten op haar werk, zag ze als ‘persoonlijk falen’. Ze vond het vreselijk dat ze ‘op moest geven’ en ziek thuis kwam te zitten.
Ze was ver over haar grenzen gegaan.
Werkwijze
Uit de KernTalentenAnalyse bleek dat ze te weinig met haar sterke KernTalenten heeft kunnen werken en teveel tijd bezig was met taken die haar energie kostten. Ze was haar talenten dus niet aan het benutten. Daarnaast was ze zich er niet van bewust hoe belangrijk het voor haar was om op tijd rust te nemen. Of om lekker buiten te spelen met haar kinderen. En juist dáár laadt ze van op.
Ineke is een prachtvrouw. Creatief en sensitief. Maar ze heeft ook behoefte aan werken vanuit structuur en hoofdlijnen. Vanuit het grote plaatje, naar de details. Ze ziet het allemaal voor zich.
Ze heeft heel wat tranen gelaten. Van verdriet, van vreugde, van frustratie. En heel hard gewerkt. Schrijven is voor haar inzicht gevend. Heel wat bladzijden heeft ze volgeschreven.
Resultaten
Stapje voor stapje kreeg ze weer energie. Kreeg ze plezier in wat ze aan het doen was. Genoot ze van haar kinderen. Kon ze zien wat het effect van haar ‘aanwezig zijn in het hier en nu’ was op het welbevinden en de ontwikkeling van haar kinderen. Ze ging weer in zichzelf geloven en vertrouwen.
Toen ze voldoende hersteld was, kwam de vraag: wat wil je met je toekomst? Los van wat je werkgever wil, wat wil jij? Wil jij weer aan het werk bij jouw werkgever en in welke rol? Duidelijk was dat ze het werk wat ze aan het doen was toen ze ziek werd, niet meer wilde doen. Dat zou weer opnieuw tot gezondheidsklachten leiden. Ze heeft haar ideale toekomst opgeschreven voor zichzelf en die is ze nu stap voor stap aan het vormgeven.
Ze heeft stappen gezet in persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft veel over zichzelf geleerd. Deze beweging is op gang gekomen en die zal doorgaan. In het kader van outplacement mag ze een opleiding gaan doen en heel bewust kiest ze voor een opleiding die haar gaat helpen om haar KernTalenten verder te ontwikkelen.
Zodat ze daarna iets gaat doen dat écht bij haar past. Zodat ze volledig zichzelf kan zijn.
Wat vindt ze zelf van ons coach traject?
“Toen ik bij Marianne kwam was ik heel druk en verkrampt. Ik was met heel veel dingen bezig, waarbij ik het gevoel had dat niets belangrijk was en dat ik nergens doorheen kwam. Constant liep ik tegen muren op. Hoe hard ik ook mijn best deed, alles glipte als los zand door mijn vingers. Hoe harder ik kneep, hoe sneller het wegglipte. Alles was zwaar, alles was zwart. Ik was compleet kwijt waar ik goed in was. Ik wist het niet meer. Ik was een medewerker en een moeder die ik niet wilde zijn. Ik had weinig herinneringen meer. Ik kreeg niets meer naar het positieve omgedacht. Naar een psycholoog gaan vond ik geen goed idee. Ik was wel klaar met praten. Ik wilde stappen ondernemen en gaan bouwen. Toen stelde de arbodienst Marianne voor. De eerste ontmoeting, de kennismaking, was een heel fijn gesprek. Ik kreeg vertrouwen.
Het traject met Marianne is een heel persoonlijk traject. Onder andere doordat ze zichzelf laat zien, haar eigen kwetsbaarheid. Ze heeft zo oprecht het beste met me voor gehad. Ze geeft je het vermogen om stappen te zetten en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ze leerde me hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is. En dat je fouten mag maken. Dat niet alles in een keer perfect hoeft te zijn. Als het niet in een keer lukt, is dat geen falen. Stappen zetten is het belangrijkste. En als het een keer niet lukt, gewoon opnieuw beginnen.
En de vertaalslag naar de praktijk te maken. Ik ging vooruit met vallen en opstaan. Steeds hielp ze me weer om de positieve lijn omhoog te vinden. Geleidelijk nam ik weer meer eigen regie over mijn leven.
Nu ben ik in staat om van een afstandje te kijken, het grotere geheel te zien en bewust bezig te zijn met: wat is nu handig om te doen of te zeggen? Ik heb er nu lol in om dit te doen en te zien welk positief effect dit heeft op iedereen. Bij mezelf is veel minder irritatie, veel meer rust. Natuurlijk kan ik – net als iedere ouder – mijn kinderen wel eens achter het behang plakken. Maar ik speel weer met ze, voetbal weer met ze. Ik ben weer terug!”
Aantekening: deze casus is volledig waarheidsgetrouw beschreven. Desalniettemin bescherm ik graag de identiteit van mijn cliënten. Ik wil graag dat iedereen zich helemaal veilig voelt bij mij, om zo toe te werken naar het beste resultaat. De naam én de foto zijn daarom niet echt.