Miranda de Bruin

Leeftijd: 50

Huidig beroep: Commercieel medewerker binnendienst

Relatie: Getrouwd, met een volwassen zoon

Schets (kern)talenten: Sensitief, strategisch, empathisch, sociaal, oog voor detail (o.a. cijfers)

Situatie

Miranda is een vrouw van begin 50. Toen ze bij mij startte werkte ze als financieel administratief medewerker. Het ging niet goed met haar: de relatie met haar direct leidinggevende was verstoord, ze hadden weinig vertrouwen in elkaar en de onderneming bood Miranda een vaststellingsovereenkomst aan.

Gelukkig kwam er hulp vanuit de HR-manager. Hij stelde aan Miranda voor om bij mij langs te gaan voor een intakegesprek en zei tegen haar: ‘Ik heb iemand die je kan helpen. Sta je daarvoor open? Met haar hulp ga je goed tot je recht komen.”

Ofwel: tijd voor een kennismakingsgesprek! Hoe ze het kennismakingsgesprek ervoer? “Ik ging met lood in mijn schoenen naar Marianne toe. Wat ga ik er doen? Waar kom ik terecht? Ik wist op dat moment dat het werk zou stoppen. Het was een fijne intake en ik voelde dat dit de eerste stap was naar een nieuwe toekomst. Ik had meteen vertrouwen doordat ze goed luistert, mijn situatie begreep, aangaf wat er moest gebeuren en veel vertrouwen gaf dat het goed zou komen met mij.”

Miranda voelde heel goed dat het niet goed met haar ging. Ze was uitgeput en moegestreden. Ze kon niet meer blijven bij haar werkgever en ze wilde dit ook niet meer. Daar heeft ze veel verdriet om gehad: “Mijn manager vond dat ik niks kon. Ik voelde me niet gewaardeerd in wat ik deed. Door de stress had deze situatie alle terreinen van mijn leven geraakt. Privé kon ik flink uit mijn slof schieten bijvoorbeeld, zonder reden. Ik kon niks hebben en voelde me knock-out geslagen.”

Resultaten

Miranda: “Tijdens de intake had ik nog weinig verwachtingen. Na de KernTalentenanalyse realiseerde ik me: ik word doorgelicht, ik moét nu in de spiegel gaan kijken. Het was zwaar, maar wel heel fijn. Er zijn heel veel puzzelstukjes uit mijn leven op z’n plek gevallen, ook uit mijn jeugd. In het begin voelde ik me angstig, maar het heeft me heel veel rust gebracht. Het heeft mij en mijn gezin heel erg geholpen om mezelf beter te leren kennen en daardoor beter met mezelf om te gaan. Ik begrijp mezelf veel beter, word veel minder boos en word meer begrepen. Ik heb geleerd van mezelf te houden, gewoon zoals ik ben.”

Na de KernTalentenanalyse zijn we aan het werk gegaan met de vraag: “Waar sta ik voor, wat zijn mijn waarden en overtuigingen en in wat voor omgeving wil ik werken” Toen ging ik écht voelen: ‘Ik ben iemand en ik mag er zijn.’ Dat was een doorbraak. Ik ging aan de slag met mijn CV, liet een nieuwe foto maken en ging werken aan mijn LinkedIn profiel. Toen ging ook het solliciteren lopen. Ik durfde gericht te solliciteren en ging actief nabellen om te vragen waarom ik was afgewezen. Ik straalde zelfvertrouwen uit en wist dat ik het kon. Maar ik was ook kritisch op mijn toekomstige werkplek. Ik kon nu goed voelen én beredeneren: ‘Is dit een goede plek voor mij?’ En daarover ging ik eerlijk communiceren – ook tegen een potentiële werkgever. Op deze positieve manier voor mezelf opkomen levert heel veel op, iets wat ik eerder niet gekund zou hebben. Ik scherpte mijn profiel en CV nog wat aan zodat het nog beter matchte met het werk dat ik wilde gaan doen. Ik bloeide op.

Nu kan ik zonder frustratie praten over het afgelopen half jaar. Ik kan vooruit, heb een leuke baan in een fijn familiebedrijf. Ik krijg nu heel veel erkenning en kan zien wat voor enorme stappen ik heb gezet. Wat je uitstraalt krijg je terug. Ik heb mensen om mij heen die heel veel lieve, positieve woorden tegen mij zeggen. En dat heeft echt met mezelf te maken. Vriendelijkheid en vrolijkheid uitstralen (en van binnen voelen) geeft hetzelfde terug. Actie is reactie.

“Een half jaar geleden was ik moe, boos en aan het strijden, zowel tegen de wereld als tegen mezelf. Ik reageerde fel en heftig en niets en niemand deugde. Ik was verbitterd over mijn jeugd. Nu voel ik op alle terreinen een soort van nieuw leven.

Ik kan een traject bij Marianne aan iedereen aanbevelen die met zichzelf in de weg zit. Het is confronterend, maar het is zó fijn als je er zo goed uit komt. Ik mag weer zijn wie ik ben en dat gevoel heb ik heel veel jaren niet gekend. Ik vind het jammer dat het afgelopen is, haha.”

Wat vindt ze zelf van ons coach traject?

“Ik kan een traject bij Marianne aan iedereen aanbevelen die met zichzelf in de weg zit. Het is confronterend, maar zó fijn als je er goed uit komt. Ik mag weer zijn wie ik ben en dat gevoel heb ik heel veel jaren niet gekend. Ik vind het jammer dat het afgelopen is, haha.”

Aantekening: deze casus is volledig waarheidsgetrouw beschreven. Desalniettemin bescherm ik graag de identiteit van mijn cliënten. Ik wil graag dat iedereen zich helemaal veilig voelt bij mij, om zo toe te werken naar het beste resultaat. De naam én de foto zijn daarom niet echt.