Het verhaal van de ‘waardeloze’ auto

Een vader zei tegen zijn dochter: “Je bent afgestudeerd aan de universiteit. Hier is een auto die ik jaren geleden gekocht heb. Hij is nu wat ouder. Maar voordat ik hem aan je geef, breng hem naar een tweedehands autodealer, vertel dat ik hem wil verkopen en kijk hoeveel ze ervoor bieden.”

De dochter ging naar de tweedehands autodealer, kwam terug bij haar vader en zei: “Ze boden me duizend euro omdat ze vonden dat hij er behoorlijk versleten uitziet.”

De vader zei: “Breng hem naar een pandjeshuis.” De dochter ging naar een pandjeshuis, keerde terug naar haar vader en zei: “Het pandjeshuis bood slechts honderd euro, omdat het een oude auto is.”

De vader vroeg zijn dochter om nu naar een autoclub te gaan en hen de auto te laten zien. De dochter ging met de auto naar een club, keerde terug en vertelde haar vader: “Sommige mensen in de club boden er honderdduizend euro voor omdat het een iconische auto is die door veel verzamelaars wordt gezocht.”

Nu zei de vader tegen zijn dochter: “De juiste plaats waardeert jou op de juiste manier”. Als jij niet gewaardeerd wordt, wees dan niet boos. Het betekent dat je op de verkeerde plaats bent. Degenen die jouw waarde kennen, zijn degenen die jou waarderen. Blijf nooit op een plek waar niemand je waarde ziet.”

” Waarom het mij raakt? Omdat ik weet dat jouw talenten tot hun recht komen in een omgeving die hier recht aan doet. Jij past in een omgeving die bij jou past.”

Dit verhaal is al zo oud als de weg naar Rome en heb je vast al eens voorbij zien komen. Waarom het mij raakt? Omdat ik weet dat jouw talenten tot hun recht komen in een omgeving die hier recht aan doet. Jij past in een omgeving die bij jou past. Omdat het mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het benutten van hun talenten, hoort ook de (werk)omgeving hier onlosmakelijk bij.

Voel jij je niet op je plek? Dan weet je wat je te doen staat.

PS: Als ik iemand op zijn of haar tenen trap vanwege auteursrechtschending of het ‘stelen’ van content, dan bied ik bij deze bij voorbaat mijn excuses aan 😉

Je las een blog van mij – Marianne Backx
Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op mijn website:

Mijn diensten:

  • Een volledig coachingstrajectUitermate effectief en succesvol voor mensen die kampen met burn-out of stress-gerelateerde klachten, bij loopbaanvragen, outplacement of als je het gevoel hebt vast te zitten in je werk of leven.
  • KerntalentenanalyseOm jezelf diepgaander te leren kennen en je eigen unieke talenten te ontdekken. Zo ontdek je concreet in welke richting je je werk of leven kunt of wilt ontwikkelen.
  • Coaching – Incidenteel en/of op regelmatige basis, zodat je blijft leven en werken vanuit wie jij wilt zijn en wat jij wilt betekenen of bijdragen.
    En verder:

Marianne wie?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.