“Hoe was je vakantie?”

De vraag die je altijd krijgt als je op vakantie bent geweest. “Hoe was je vakantie?”. Wat is dan jouw antwoord? Wat vertel je wel, wat vertel je niet? En hoe is het nu met je, na je vakantie? Wat blijft vooral ‘hangen’, nu je weer terug bent?

“En hoe is het nu met je, na je vakantie? Wat blijft vooral ‘hangen’, nu je weer terug bent?”

Twee weken Sicilië

Mijn vakantie was écht heerlijk. Wij hebben twee volle weken rondgereisd op Sicilië. Ondanks dat ik had gelezen dat juli en augustus helemaal volgeboekt waren, dachten wij op veel plekken: ‘Waar zijn al die toeristen?’ En op sommige plekken merkten we inderdaad: ‘Ahh. Hier zijn al die toeristen!’

We hebben veel tijd doorgebracht buiten de steden en toeristencentra. Rondgelopen in kleine dorpjes en steden, gewandeld in prachtige natuur, gegeten bij restaurantjes tussen de Italiaanse families, genoten van de sfeer en gastvrijheid op de verschillende plekken waar we verbleven. Zwemmen, lezen, buiten zijn – maar wel zoveel mogelijk in de schaduw.

Social media liet ik thuis

Tijdens deze vakantie was ik (wederom) niet bezig met een ander laten zien hoe geweldig we het hebben of hoe mooi het hier is. Social media ‘liet ik thuis’. Het contact met het thuisfront beperkten we tot ons gezin en de naaste familie. En gelukkig is mijn man de fotograaf, dus ik kan de tijd nemen om alles in mij op te nemen: informatie, beelden, sfeer, (ruwe) schoonheid, het grote geheel en details.

“Tijdens deze vakantie was ik (wederom) niet bezig met een ander laten zien hoe geweldig we het hebben of hoe mooi het hier is. Social media ‘liet ik thuis’.”

Ik besef overigens goed dat ik nu wél mijn vakantie-ervaringen deel op social media. Maar dat doe ik niet vanuit ‘kijk eens hoe leuk wij het hadden op vakantie’; dat doe ik omdat ik mensen wil inspireren tot verandering, tot leven naar je talenten. Daarnaast is zakelijk gezien ook belangrijk dat ik aanwezig ben en mezelf profileer op online media. En daarbij aangetekend: niets menselijks is mij vreemd. Ook ik vind het leuk om reacties en likes te krijgen van mijn vrienden en bekenden.

Back to work

Met al deze beelden en herinneringen ben ik nu weer aan het werk. De vakantie heeft gezorgd voor rust, ontspanning, energie, nieuwe indrukken, uit de dagelijkse routine stappen, afstand nemen en bovenal: me weer verbinden met mijn levensmissie. De vakantie heeft me enorm geïnspireerd om voort te zetten waar ik mee bezig ben: leven en werken vanuit mijn levensmissie.

De vakantie heeft me enorm geïnspireerd om voort te zetten waar ik mee bezig ben: leven en werken vanuit mijn levensmissie.

Ik voel dat ik bezig wil zijn met wat goed is voor mij, de ander en de maatschappij. Ik wil mensen helpen en inspireren om zichzelf diepgaander te leren kennen, hun eigen unieke, persoonlijke kracht te (h)erkennen en van daaruit hun rol en positie in te nemen.

En? Hoe was jouw vakantie?

Hoe is het voor jou om weer terug te zijn en aan het werk te gaan? Werk je met bezieling? Heb je er plezier in? Is je werkomgeving goed voor jou? Word je gezien en heb je gevoel dat je er toe doet?

De vakantieperiode is (terecht) een periode van bezinning en opladen. Maar soms kom je na je vakantie op je werk en merk je dat je niet bent opgeladen. Dat kan veel oorzaken hebben: ik schreef er al eens eerder een blog over. Heel veel mensen herkenden zich in deze blog, dus misschien jij ook wel.

De vakantieperiode is (terecht) een periode van bezinning en opladen. Maar soms kom je na je vakantie op je werk en merk je dat je niet bent opgeladen.

Een van die oorzaken kan écht zijn dat je niet op je plek zit. Dat je je eigen talenten niet goed (genoeg) kent en dat je je leven daar niet op hebt ingericht. Kom dan in actie: je leven verandert niet vanzelf.

Je las een blog van mij – Marianne Backx
Reageren mag altijd en delen ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op mijn website:

Mijn diensten:

  • Een volledig coachingstrajectUitermate effectief en succesvol voor mensen die kampen met burn-out of stress-gerelateerde klachten, bij loopbaanvragen, outplacement of als je het gevoel hebt vast te zitten in je werk of leven.
  • KerntalentenanalyseOm jezelf diepgaander te leren kennen en je eigen unieke talenten te ontdekken. Zo ontdek je concreet in welke richting je je werk of leven kunt of wilt ontwikkelen.
  • Coaching – Incidenteel en/of op regelmatige basis, zodat je blijft leven en werken vanuit wie jij wilt zijn en wat jij wilt betekenen of bijdragen.
    En verder:

Marianne wie?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.