Een volledig coachtraject

Ik gebruik de ‘Kerntalenten-methode’ als krachtig kader en startpunt van dit coachtraject. Een uitgebreid begeleidingstraject is uitermate effectief en succesvol voor mensen die kampen met burn-out of stress-gerelateerde klachten, bij loopbaanvragen, outplacement of als je het gevoel hebt vast te zitten in je werk of leven. Het past ook uitstekend bij mensen die heel graag een stap willen zetten in hun leven of loopbaan die veel beter aansluit bij wie zij willen zijn, bij wat hun missie is.

Een volledig traject duurt ongeveer zes maanden. Het kan korter of langer zijn, afhankelijk van jouw energie of de frequentie van onze gesprekken. Natuurlijk is ieder traject maatwerk: jij bent uniek en daar sluit ik op aan. Onderstaand zie je op hoofdlijnen de stappen die gezet worden tijdens een volledig traject.

Laat je niet afschrikken door deze doorlooptijd. Al mijn cliënten ervaren direct vanaf het begin verbetering in hun situatie. Alleen al het ontdekken van jouw eigen unieke talenten is zó bevrijdend en genereert zoveel positieve energie.

U

De aanvang

Jouw essentie en talenten leren kennen: een analyse aan de hand van de ‘Kerntalenten-methode’

  • Deel 1: analyse aan de hand van jouw kindertijd
  • Deel 2: delen van de uitkomst voor jou als volwassene
  • Deel 3: hoe is jouw leven tot nu toe gelopen en wat belemmert je om jouw potentieel volledig te benutten?

Rapportage en bespreken van het rapport

Kloppen de bevindingen? Herken jij jezelf in het rapport van de KernTalenten Analyse?

Het bepalen van de doelstellingen van het coachtraject

Welke stappen wil jij gezet hebben bij afronding van het traject? Dit is natuurlijk al onderwerp van gesprek geweest bij onze kennismaking, maar een herijking is essentieel na bespreking van het rapport.

Coachgesprekken en oefeningen

In frequentie en vorm die passen bij wat jij wil, plannen we afspraken in (persoonlijk, videogesprekken, telefonisch). De onderwerpen en de oefeningen die we doen sluiten aan bij jouw thema’s en doelen. Denk aan de volgende onderwerpen:

  • Zelfacceptatie, zelfzorg, weer in balans komen, meer energie krijgen, meer zelfvertrouwen
  • Hoe ziet het leven eruit dat jij wilt leiden? Wat is jouw missie?
  • Welke stappen kan en wil jij gaan zetten om te gaan doen wat jij leuk vindt? Op een manier waar jij energie van krijgt?
  • Indien nodig een cv opstellen die past bij jouw ambitie, waarin jij laat zien wie jij bent en wat jij wilt.
  • Steeds houden we hierbij jouw doelen voor ogen en checken we of de stappen die jij zet je helpen jouw doelen te realiseren.
\

Dichter bij je doelen

Tussen onze meetings door ben je zelf aan het werk of aan het oefenen om stapsgewijs dichterbij je doelen te komen.
R

De afronding: terug- en vooruitkijken

Samen kijken we terug op de stappen die je hebt gezet, waar je vandaan kwam en hoe je er nu voor staat; samen kijken we ook vooruit naar hoe je zelfstandig verder gaat om jouw leven te leiden vanuit jouw unieke, persoonlijke kracht.

Concrete resultaten

 

Ik vind het belangrijk dat jij concrete resultaten haalt. Concrete resultaten zoals: actief solliciteren, het aangaan van nieuwe uitdagingen, je werk of leven anders inrichten, je energiek voelen, innerlijke rust of balans ervaren, luisteren naar je innerlijk weten, anders reageren op situaties, anders communiceren met je omgeving, meer zelfvertrouwen, meer ruimte en mogelijkheden voelen en ervaren om problemen op te lossen, etc.

Ik heb meestal een focus op het ‘werkende leven’, omdat ‘werk’ voor velen een essentieel onderdeel is van hun leven. Tegelijkertijd gaan de inzichten die je krijgt en de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt over je volledige leven. Want als je jouw unieke, persoonlijke kracht ervaart, dan voel je dit zowel in je werk als privé. Je past dat wat je hebt verkregen aan kennis, ervaring en inzichten toe in alles wat je doet. Je ervaart flow.