Zelftest ‘werkbeleving’

Je bent helaas niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. Zit je niet zo lekker in je vel? Maak je je zorgen over je mentale gezondheid? Wil je zelf onderzoeken hoe het écht met je gaat? Heb je het gevoel dat je overspannen bent of wordt, of dat je tegen een burn-out zit?

Op deze pagina vind je een veelgebruikte, wetenschappelijk onderbouwde zelftest. Deze test, die je hier kunt downloaden, is een zelfbeoordelings-vragenlijst om de mate van een burn-out te meten. Het invullen van de vragenlijst neemt slechts vijf minuten van je tijd in beslag. 

Ik stel graag de test volledig gratis aan je beschikbaar. Je hoeft geen data of mailadres achter te laten in de vorm van wisselgeld of betaalmiddel. Ik hou er zelf niet zo van als andere bedrijven of organisaties op deze manier werken en ik kan me voorstellen dat jij deze test volledig anoniem wil kunnen afnemen.   

Download de zelftest, vul deze in en bekijk je scores. 

Belangrijk om te melden

Met het invullen van de zelftest kan geen burn-out diagnose worden gesteld. Daarvoor is een uitgebreider onderzoek nodig van een professional, zoals je huisarts of je bedrijfsarts. De vragenlijst kan wél een graadmeter zijn voor jezelf: ‘Hoe goed gaat het met mij?’

    De resultaten 

    Wat goed dat je tijd hebt genomen om de vragenlijst in te vullen. Je bent natuurlijk benieuwd naar wat jouw scores betekenen. Hoe kun jij jouw scores interpreteren?

    • Heb je het merendeel van de vragen beantwoord met ‘nooit’ of ‘zelden’, dan hoef je je niet veel zorgen te maken over je mentale gezondheid. 
    • Heb je ook af en toe ‘soms’ ingevuld, naast ‘nooit’ of ‘zelden’, dan hoef je je nog  weinig zorgen te maken.
    • Komen ‘nooit’ of ‘zelden’ weinig voor in je antwoorden, dan is er een serieus risico op een burn-out. Dit is een serieuze waarschuwing dat het nú tijd is om actie te ondernemen, vóórdat je uit gaat vallen door oververmoeidheid, overspannenheid of een burn-out.